Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

4. 10. 2021

Evropský den jazyků 2. A a 2. B

Evropský den jazyků 2. A a 2. B

Krásné slunné počasí přicházejícího podzimu dopřálo našim žákům ze druhých ročníků užít si pestrý program letošního Evropského dne jazyků.


V duchu tradice propojit tento den oslavy evropských jazyků s praktickou a zároveň příjemnou výukou, se naši žáci ze 2. A a 2. B v pátek 24. 9. 2021 zúčastnili komentovaných prohlídek v anglickém jazyce. Žáci se nejprve v Muzeu Kroměřížska seznámili s tvorbou našeho slavného rodáka Maxe Švabinského, ale kromě toho se také dozvěděli celou řadu zajímavostí z jeho soukromého života.

Poté se žáci vydali na další část prohlídky, která vedla po nejzajímavějších místech historického centra města Kroměříže. Nejen pro žáky, ale i pro učitele bylo velmi zajímavé dozvědět se nám dosud neznámá fakta o Třicetileté válce v našem městě, o původní podobě našeho města, či o životě obyvatel židovského původu, které připomíná tzv. separační zeď za kostelem Nanebevzetí Panny Marie. Žáci mohli opět posoudit své jazykové znalosti, protože i v tomto případě průvodkyně zprostředkovala výklad v anglickém jazyce a žáky tak aktivně zapojovala do otázek spojených s tématem.

Myslím si, že jsme si všichni tento den užili a můžeme se těšit na další Evropský den jazyků.

Mgr. Veronika Jelínková, třídní učitelka 2.A