Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

4. 10. 2021

Evropský den jazyků 1. A a 1. S

Evropský den jazyků 1. A a 1. S

V pátek 24.9. 2021 se třídy 1.A a 1.S v rámci Evropského dne jazyků vydali navštívit Krajskou knihovnu Františka Bartoše ve Zlíně.


Třídy byly rozděleny na čtyři skupinky, na které čekala komentovaná prohlídka veřejných prostor knihovny. Studenti byli seznámeni se základními informacemi o knihovně, jejích službách a také si vyzkoušeli vyhledávání dokumentů v knihovním katalogu, jehož výsledky měli knihovníkům osobně přinést. Dalším bodem, který na studenty čekal, byla vědomostí soutěž K-kvíz, který byl zaměřen na jazyky Evropy. Studenti byli rozděleni na týmy a mohli si tak otestovat nejen své vědomosti, ale rovněž si vyzkoušeli skupinovou spolupráci.

Na závěr je nutno dodat, že jelikož chtěli učitelé své studenty překvapit, tak je ve volném čase před exkurzí v knihovně zavedli do budovy č. 21 neboli Baťova mrakodrapu, kde na ně čekal panoramatický výhled na celé město.

Studentům i vyučujícím se akce velmi líbila a patří jim velký dík za její zdárný průběh.

Mgr. Michaela Vajdová