Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

29. 11. 2022

Školní kolo ekonomické olympiády

Účastníci ekonomické olympiády

V pondělí 28. 11. 2022 se na naší škole uskutečnilo školní kolo Ekonomické olympiády. Zúčastnili se ho zájemci z 3. a 4. ročníků, kteří se tak postupně zabývali 25 teoretickými a praktickými otázkami z oblasti ekonomie. Test probíhal elektronicky a žáci se hned po jeho skončení dozvěděli předběžné výsledky.


Ekonomická olympiáda je projekt s mezinárodním přesahem, jehož hlavním posláním je zvýšení finanční gramotnosti u žáků základních a středních škol. Nabízí také zajímavé a podnětné materiály a inspiraci do výuky pro žáky i pedagogy a ve vyšších kolech olympiády i atraktivní doprovodný program.

Poděkování patří všem odvážlivcům, kteří byli ochotní si olympiádu vyzkoušet a rozšířit si své ekonomické obzory. Zvláštní poděkování za nejvíce aktivní přístup k soutěži pak patří třídě 3.B.

Nyní už jen zbývá počkat si na definitivní výsledky, které ukáží, zda se některému z účastníků podaří postup do krajského kola.

Mgr. et Mgr. Edita Pechová