Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

27. 9. 2023

Adaptační kurz prvních ročníků

Adaptační kurz prvních ročníků

Dne 21.9. 2023 ráno žáci 1. ročníků vyrazili na adaptační pobyt do Jestřabí na Rusavě. 


Po příjezdu na ubytování jsme zvládli hodinovou lehkou procházku k místnímu rybníku a studánce. V přírodě plné kopců a lesů se nám nádherně dýchalo.

Po obědě začalo postupné stmelování kolektivu, poznávání druhých, týmové či skupinové práce za odborného vedení doc. PhDr. Tomáše Čecha, Ph.D. a jeho studentů Bc. Barbory Juřičkové a Bc. Marka Pelikána z Univerzity Palackého v Olomouci. Aktivity byly velmi různorodé a taky se často střídaly. Stejně tak jako složení pracujících skupinek. Prostě jsme neměli čas se vůbec nudit.

Po večeři jsme měli noční hru, kdy jsme za pomocí baterek obcházeli různá přichystaná stanoviště, která jsme hledali pomocí mapy. Stanoviště jsme poznali podle rozsvíceného světýlka. Na každém stanovišti byly otázky, na které jsme si značili odpovědi do notýsků. Po splnění úkolu následovala s každou skupinkou tzv. reflexe.

Po celém dni vyplněném různými činnostmi a stráveném na čerstvém vzduchu jsme byli všichni úplně vyčerpaní.

V pátek 22.9. ráno jsme stavěli vesmírný koráb. Na jeho výrobu jsme měli velmi omezený materiál a abychom nejdříve naši sestavenou konstrukci vyzkoušeli, dostali jsme k dispozici vajíčko, které muselo přežít „přistání“ na zemi. Pouze jedné skupince se tento úkol podařil splnit a vajíčko po přistání na tvrdý beton se nerozbilo.

Před obědem jsme zhodnotili ve velkém kruhu na trávě celý pobyt. Po vydatném obědě jsme se vydali zpět domů. Nejenže jsme se lépe mezi sebou všichni poznali, ale také jsme si odváželi spoustu zážitků. Počasí nám přálo a celé dva dny nám krásně svítilo sluníčko. Všichni jsme si to nadmíru užili.

 

Mgr. Jitka Kučerová    Mgr. Věra Honešová