Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

7. 9. 2022

Adaptační kurz 1. ročníků

Noví žáci na adaptačním kurzu

Začátek školního roku bývá pro žáky prvního ročníku náročný, jelikož se musí adaptovat na pro ně neznámé prostředí, vstřebat nové informace a zvyknout si na již středoškolský třídní kolektiv. Aby si žáci zpříjemnili první dny nového školního roku a seznámili se se svými spolužáky, absolvovali dne 5.9. 2022 adaptační kurz.


Adaptační kurz pro první ročníky probíhal v areálu Myslivecké střelnice v Kotojedech. Pro žáky byl přichystán zajímavý a bohatý program. První část adaptačního kurzu probíhala formou různých seznamovacích a strategických her, které si pro žáky připravili pracovníci z DDM Kojetín. Žáci tak využili svých komunikačních i pohybových dovedností a mohli se navzájem lépe poznat.
V druhé polovině dne byl pro žáky připraven edukační program ve spolupráci s Policií ČR. V rámci tří stanovišť si účastníci vyzkoušeli kupříkladu chůzi se speciálními brýlemi, které simulovaly stav po požití návykových látek, snímání otisků prstů, základy sebeobrany a dozvěděli se také zajímavé informace o tom, jak policisté při své práci využívají policejní koně.
Adaptační kurz si žáci užili i díky slunečnému počasí a pohodové atmosféře. V tuto chvíli nám tedy nezbývá nic jiného, než popřát žákům prvních ročníků hodně úspěchů při studiu a ať se jim na naší škole líbí.

Mgr. Eva Stručovská, Mgr. Barbora Hofrová, Mgr. Hana Ponížilová

Fotografie z akce

Fotografie z akce

Fotografie z akce

Fotografie z akce

Fotografie z akce