Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

19. 10. 2022

Přednáška projektu Soutěž a podnikej

Přednáška Soutěž a podnikej

14. a 17. 10. 2022 nás v hodinách ekonomiky ve třetím a čtvrtém ročníku navštívil Jakub Šrámek, úspěšný absolvent projektu Soutěž a podnikej z minulých let.


Jakub nám nejprve představil samotný projekt, jeho význam a možnost zapojení do něj. Nezapomněl samozřejmě ani na vlastní krátkou vizitku, která byla nejen zajímavá, ale i vtipná. Potom už jsme se dozvěděli cenné informace o tom, jak nejlépe začít podnikat, na co se soustředit, u koho hledat profesionální pomoc i možnou finanční podporu.

Další částí pak byl workshop, ve kterém žáci vymýšleli nejhorší a nejlepší podnikatelské nápady. Své vlastní výtvory poté konzultovali ve skupinách, kdy si museli vybrat jeden nejhorší a jeden nejlepší podnikatelský nápad za každou skupinu a zvolit svého mluvčího, který tyto nápady za celou skupinu prezentoval. Objevila se spousta zajímavých i vtipných příkladů, které by jistě našly dobré využití i v praxi.

Jakubovi moc děkujeme za inspirativní pohled do oblasti podnikání.

Mgr. et Mgr. Edita Pechová