Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

28. 9. 2021

Libuše Šimkovičová, DiS.

Libuše Šimkovičová
  • Doba studia a rok absolutoria, třídní učitel:

1998–2002, SZŠ Kroměříž – TU – Mgr. Naděžda Cápíková

  • Obor studia:

Všeobecná sestra


  • Aktuální profese a místo výkonu práce:

nyní pracuji jako všeobecná zdravotní sestra na gynekologickém oddělení Kroměřížské nemocnice. Během doby koronaviru – intenzivní péče o kovidové pacienty (URO JIP COVID)

  • Zajímavé pracovní zkušenosti, kterými si absolvent prošel:

V roce 2002-2005 jsem absolvovala Vyšší zdravotnickou školu v Brně, obor Nutriční terapeut, zakončeno absolutoriem. Po ukončení školy jsem pracovala tři roky jako nutriční terapeut v Psychiatrické léčebně v Kroměříži, po
mateřské dovolené jsem nastoupila do Charitního domu pokojného stáří v Cetechovicích, kde jsem pracovala jako nutriční terapeut i jako všeobecná sestra. Obor nutriční terapeut jsem opustila a vrátila jsem se k původnímu oboru všeobecná sestra v Nemocnici Milosrdných sester v Kroměříži. Zde jsem se starala o pacienty tři roky a nyní již čtvrtým rokem pracuji v Kroměřížské nemocnici. Od začátku letošního roku pracuji jako zástupce staniční sestry na gynekologickém oddělení.

Libuše Šimkovičová

  • Co mi studium na SZŠ dalo/vzalo?

Studium na SZŠ mi dalo především výborné vzdělání v oboru, spoustu kamarádů a nezapomenutelných zážitků. Co mi vzalo, to nedokážu říci, na škole jsem byla moc spokojená.

  • Tři rysy, které by, dle absolventa, měly vystihovat kvalitního zdravotníka:

Kvalitní zdravotník by měl mít především odborné zkušenosti, měl by být empatický a mít zdravou sebedůvěru.

  • První věc, která se absolventovi vybaví v souvislosti se SZŠ:

V souvislosti se zdravotnickou školou se mi vybaví dobrý výběr střední školy, která byla velmi moderní, včetně moc krásných toalet, které mě zaujaly už při dnech otevřených dveří :)

  • Kterého živoucího člověka absolvent nejvíce obdivuje a z jakého důvodu:

Nad touto otázkou jsem musela déle popřemýšlet. Nemohu říci, že bych vyloženě obdivovala někoho konkrétního. Nakonec jsem ale vybrala velkého dobrodruha a cestovatele Jirku Kolbabu, který má odvahu, odhodlání, znalosti jazyků a s tím procestoval celý svět. Navíc umí své cesty poutavě podat, že si řeknu: „Tak tam bych také jednou chtěla na expedici“.

zpracovala: Veronika Zachová