Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

14. 11. 2022

Dobrovolničení v Nemocnici Milosrdných sester

Žáci naší školy dobrovolničí s Adrou

Díky humanitární organizaci Adra máme možnost navštěvovat Nemocnici Milosrdných sester sv. Vincence de Paul v Kroměříži jako dobrovolníci. Abychom si práci ve zdravotnictví mohli "ohmatat" už v prvním ročníku, rozhodli jsme se k dobrovolníkům přidat i my.


Podmínkou návštěvy pacientů bylo vstupní školení, kde nám zástupci z Adry řekli, co jak funguje, co smíme a nesmíme v rámci dobrovolnictví dělat, provedli nás nemocnicí, a pak už jen zbývalo vyplnit a přinést potřebné dokumenty. Po těchto krocích jsme se oficiálně stali dobrovolníky.

Před každou návštěvou se spojíme s Ivanou Šiškovou z Adry, která nám s vrchní sestrou domluví termín návštěvy u pacientů a konkrétní pacienty, kteří mají o naši společnost zájem. A pak už jen s dobrou náladou a kávou či čajem vyrážíme na jednotlivé pokoje za pacienty.

Při naší první návštěvě jsme v šatně dostali trička s logem Adra, a poté jsme s úsměvem na tváři vešli do prvního pokoje, představili jsme se a začali konverzaci. První návštěva ale nebyla jednoduchá – museli jsme překonat prvotní obavy a ostych.

Náš další pacient byl ovšem pravý opak – komunikativní, milý a optimistický. Zde jsme se ujistili, že naše práce má opravdu smysl a obohacuje nejen pacienty, ale i nás, budoucí zdravotníky. Moc si návštěvy v pozici dobrovolníků užíváme.

Nyní chodíme do zařízení každý týden, a i když je to někdy náročné, tak nás to baví a naplňuje novými zážitky.

Martina Nováková, Martin Hoša a Daniela Pisková, žáci 1.B